Er du glad i felt skyting og ønsker å bidra?

KPS trenger en oppmann til felt. Felt er en stor og viktig del av det daglige som foregår i KPS, Av den grunn så blir du ikke alene, som oppmannen i banegruppen har sitt eget team, vil også oppmann for felt ha sitt eget team. Nå er jo det å drive med ting i en idrettsklubb det som går innunder frivillighet, og det er begrenset hva en kan få utenom evig berømmelse og god selvfølelse. Uansett så får oppmenn en liten årlig påskjønnelse, og ikke minst bom og brikke tilgang.

Siden forfatter / sekretær ikke kan så mye om dette, så har jeg hentet litt informasjon fra forskjellige steder, og satt sammen nedenfor som ekstra informasjon, husk at dette er pekepinner / ekstra informasjon.

Personlige egenskaper som er gode å ha som oppmann:
Være strukturert, være istand til å delegere oppgaver, ha god samarbeidsevne. Siden det er flere grener som deler samme anlegg, så skal man forsøke å koordinere seg med andre grupper slik at alle oppmenn får tid på banen til sine treninger og stevner. Det er en fordel å ha noe erfaring med felt skyting, Dette er bare sekretær som «tenker høyt», men med gode hjelpere, så kan man se litt på det som å være en slags prosjektleder eller avdelingsleder. Du trenger ikke vite alt om felt, du trenger bare å sørge for at de du har med deg på teamet ditt, sammenlagt har nok kunnskap om emnet. Det som «Felt Teamet» skal gjøre er:

  1. Organisere treninger og konkurranser: Planlegge og legge til rette for treningstider, samt organisere klubbens deltakelse i lokale og nasjonale konkurranser.
  2. Kommunisere: Skape en felles kommunikasjons kanal, dette kan være en chat gruppe, facebook gruppe, epost liste e.l. Slik at alle i teamet kan kommunisere for enkelhet når det skal avtales dugnad og avholdelse av treninger / stevner.
  3. Sikkerhet: Påse at alle sikkerhetsregler overholdes under treninger og konkurranser.
  4. Blinker: Sørge for at gruppen har nok skiver til både trening og stevner. Dette kan også innebære innkjøp av blinker, materialer for å bygge blinker / skiver.
  5. Rekruttering, inkludering og opplæring: Oppmuntre til rekruttering av nye medlemmer og sørge for at nye skyttere får nødvendig opplæring, enten gjennom egne instruktører eller ved å arrangere kurs.
  6. Økonomi: Nå har ikke felt eget budsjett i KPS, men det er fint om teamet har en liten oversikt over utgifter og inntekter. .
  7. Resultater: Resultater må sendes inn til norgesfelt.no og NSF etter avholdt stevne for å faktisk få klasser og deltakelse registrert.

Gjennom å balansere disse oppgavene hjelper oppmannen til å fremme godt miljø, sportslig utvikling og sikkerhet i skytegruppen.

Feltskyting skiller seg fra tradisjonell baneskyting ved at skyterne må forholde seg til naturlige utfordringer som terreng, vind og lysforhold, som alle påvirker skyteprestasjonen. Konkurranseformen utfordrer skytterens tekniske ferdigheter og fysiske utholdenhet, samtidig som den krever en god forståelse av utstyret og de eksterne faktorene som påvirker skytingen.

Har du ikke blitt for skremt av all denne informasjonen, så kan du sende en epost til post@krsps.no og skrive litt om deg selv, styret ønsker å få på plass en ny oppmann så fort som mulig. Har du spørsmål så kan du kontakte sekretær med disse.