Her er informasjon om hvordan å varsle om kritikkverdige forhold.

Varsling

Kristiansand Pistolskyttere ønsker selvfølgelig å være en trygg arena for alle medlemmer, uansett alder, legning, religion og etnisitet. Det er derfor viktig at dersom du har opplevd eller vært vitne til noe hendelser, handlinger eller oppførsel som du tenker/tror kan være noe som bryter med etikk eller andre regler. Så ønsker vi at du sier ifra om dette. Kristiansand Pistolskyttere tar alle varsler på alvor. Det er også derfor Kristiansand Pistolskyttere har en representant fra styret som har tatt #mittvarsel kurs, og registrert klubben i #mittvarsel portalen.

Å varsle betyr å si fra eller advare om kritikkverdige eller ulovlige hendelser eller handlinger.

Målet med å varsle er å si ifra til en person som kan gjøre noe med det som er skjedd, ivareta personen som eventuelt er blitt utsatt for noe kritikkverdig, og stoppe at det skjer igjen.

Hva kan jeg varsle om?

Du kan si fra om hendelser eller handlinger som du selv har opplevd, har oppdaget, har direkte kjennskap til, eller har hørt om fra andre.

Eksempler på temaer du kan si ifra om er underslag av penger, trakassering fra trener, mobbing fra andre utøvere, juksing i konkurranser, rasistiske utrop, diskriminerende oppførsel med mer.

Det skal være en lav terskel for å si fra om brudd på idrettens regler og retningslinjer.

Hva skjer når du varsler via #mittvarsel portalen? Saken blir da først varslet til styrets sekretær Bent Øystein Bostad. Dersom du lurer på om det du tenker på, eller det du har opplevd/sett er en varslings sak, så kan du kontakte enten styreleder Jan Gunnar Songedal eller Sekretær Bent Øystein Bostad på telefon. (kontaktinformasjon finner du nedenfor).

Jan Gunnar Songedal – Styreleder – E-post: leder@krsps.no – Telefon: 975 37 308
Bent Øystein Bostad – Sekretær – E-Post: kontakt@krsps.no – Telefon: 950 24 433

Hvordan varsle?

Ønsker du å varsle om kritikkverdige forhold? Trykk her. (åpnes i ny fane)
Ønsker du å hjelpe en som vil varsle? Trykk her. (åpnes i ny fane)

Vil gjøre oppmerksom på at man kan varsle anonymt.