Sikkerhetskurs

3.1.3. SIKKERHETSOPPLÆRING
3.1.3.1. NSFs klubber er ansvarlig for at nye medlemmer får nødvendig sikkerhetsopplæring. Opplæringen kan skje med utgangspunkt i forbundets sikkerhetskurs eller med egenutviklet materiell.

NSF FELLESREGLEMENT

Når du melder deg på sikkerhetskurs i Kristiansand Pistolskyttere, vil du få en innføring i sikkerhetsrutiner for pistol, opptreden på standplass, grunnleggende skyteteknikk og samordning av tekniske ferdigheter. Vi har gjennomgang av stevneprogrammene til Norges Sportsskytterforbund og tar deg med på bane og feltstevner. Etter gjennomgått kurs vil du kunne avgi gode presisjonsskudd med pistol. Kurset gir også en innføring i mental forberedelse og metoder for fysisk oppvarming og trening.

Sikkerhetskurset består av en kveld med teori og tar utgangspunkt i kursheftet «Sikkerhetskurs for nye skyttere». Dag to er praksis på skytebanen og vi avslutter med en teoretisk prøve.

Etter sikkerhetskurset deltar du på nybegynnertrening. Vi har flere trenere som kan hjelpe deg med å sette opp en treningsplan slik at du kan videreutvikle deg som pistolskytter.

Kurset er obligatorisk for alle nye skyttere og medlemmer som ikke kan dokumentere gjennomført kurs.

Sikkerhetskurset koster kr 1.600,- for voksne og 700,- for barn og ungdom under 18år. Prisen inkluderer årets medlemskontingent. Kursavgift skal være betalt før oppmøte.

Nybegynnertrening

Nybegynnertrening arrangeres på Kristiansand Pistolbane, Farvannet, mandager 17.00 – 19.00. For ungdomskurs er treningen i Gimlehallen mandager 17.30-19.30.

Det koster 80,- for voksne å leie pistol/ammunisjon. 60,- for junior.

Planlagte kurs

Dersom «Ledige Plasser» er «0», er kurset fullt. Du kan fortsatt melde deg på, men kommer da på venteliste.

2024

Påmelding

1. Registrer NIF bruker

Hvis ikke du allerede er registrert som bruker på ‘Min Idrett’, må du gjøre det først:

https://signup.nif.no

2. Meld deg på kurs

Inne på ett av kursene over:

  1. velg «Legg til påmelding»
  2. Gå så «Til kassen»
  3. Velg «Bekreft og betal»

3. Meld deg inn i klubben

Send søknad til klubben om medlemskap:  Innmelding i Kristiansand Pistolskyttere

Kontakt

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med sikkerhetskursansvarlige.