Åpen Dag Kom og prøv skyting! 18.12.2022 - 10.00 - 16.00

Vi arrangerer åpen dag for barn og ungdom.

Velkommen til en gøy dag på pistolbanen!

Du vil her få prøve å skyte med luftpistol og vi har instruktører som viser deg hvordan dette gjøres. Dette er både gøy og krevende.

Hämmerli AP20 (luftpistol)

Hvem passer dette for?

Jenter og gutter i alderen 10-20 år (+-). Fysisk handicap er ingen hindring, men vi har en utfordring med at heisen ned til skytebanen er i ustand. Les gjerne mer om paraskyting på Norges Skytterforbunds sider.

Hva du vil lære

Du får opplæring i sikker håndtering av pistolen. Sikkerhet kommer først, og skyting er en trygg idrett når vi behandler våpenet korrekt. For å avfyre et skudd må vi gjøre en rekke ting: ta et riktig grep på pistolen, lade, løfte, sikte, og ta gode avtrekk. Du får også vite hemmeligheten om hvordan treffe 10eren 🤩.

Det er deltakerdiplom til alle som kommer.

Hva om jeg likte dette så godt at jeg har lyst til å begynne med skyting?

Vi har ungdomstrening i Gimlehallen mandag og tirsdager. For å bli medlem i klubben må du ta et sikkerhetskurs, og dette setter vi opp etter behov for barn/ungdom dersom det er interesse. Dette er en rimelig sport og klubben har klubbvåpen og hørselvern som kan lånes gratis. Det er også veldig god bussforbindelse forbi Gimlehallen.

Kort innføring

Luftpistol skytes på 10m og blinken er en pappskive på 17x17cm. Her har du poengsum fra 1 til 10, der 10eren er 1.15cm i diameter. Luftkulene er 4,5mm i diameter og veier ca. 7-8g. Pistolen lades med ett og ett skudd om gangen. Husker du hvor stor 10eren er? Dette har ingen praktisk betydning på skytebanen 😀

Norges Skytterforbund har lagd en introduksjonsfilm til sporten:

Vi tok turen med Espen Børsum Jensen, der ishockeyspillerne Marius Cahro Hansen og Petter Birkheim fikk prøve seg på luftpistol!

Luftpistol er en olympisk øvelse

Olympiske leker logo

Opp til og med 16 år skytes det 40 skudd i en konkurranse, 60 skudd fra 17 år og oppover. Verdensrekorden for junior mann er 588 av 600 mulige poeng og for junior kvinne 585 poeng.

Det er en plass for alle. Om du bare har lyst til å komme på trening og kjenne på godfølelsen når alt sitter, til trening flere ganger i uka, bli best i klubben, delta på NM Luft eller internasjonal deltakelse. Dette er helt opp til deg og dine ønsker.

Vision Impaired Shooting

Vi har fått låne en luftrifle med lydsikte fra Norges Skytterforbund. VI-skyting er skyting for blinde og svaksynte. Daniel Walø er en av våre fremste VI-skyttere. Hør hva han sier om skyttermiljøet som han er en del av.

Mer informasjon finner du på siden om Paraskyting – Skyting for blinde og svaksynte.

Påmelding

Vi har 6 luftpistoler og du kan melde deg på følgende tidspunkter:

Tid Påmeldte Ledige
10:00 6
11:00 5 1
12:00 6
13:00 6
14:00 4 2
15:00 6

 

Bilde som viser standplassene i Gimlehallen

Det er også mulighet for drop-in dersom det er ledig plass.

Send epost til Morten (kontaktperson) for å melde deg på. Oppgi navn, alder og hvilket tidspunkt du ønsker å delta på.

Bevertning

Det blir servert pepperkaker, klementiner, julebrus og gløgg. 🎅🎄

Pris

Arrangementet er gratis.

Sted

Skytebanen ligger i kjelleren i Gimlehallen.

Kontaktperson

Morten Teinum profilbilde

Morten Teinum
Trener2
Kristiansand Pistolskyttere
41908887
morten.teinum@gmail.com

Om Kristiansand Pistolskyttere

Kristiansand Pistolskyttere er med sine 580 medlemmer en av de største klubbene under Norges Skytterforbund. Vi har to skytebaner i Kristiansand: Gimlehallen og Farvannet. Vi er medlem av Norges Skytterforbund, Norges Idrettsforbund og Norsk Svartkruttunion. Våre medlemmer er i alderen 10 til 90 år.

Klubben har hatt en stor økning av ungdommer de siste 5 år, fra 3 medlemmer i ’18 til 27 i ’22. Egne ungdomstreninger gjør dette til en fin sosial arena.