Veldig mange (spesielt nybegynnere) lurer på hva som er godkjente aktiviteter.

De fleste har fått med seg at man må ha 10 godkjente aktiviteter de siste 6 måneder for å kunne søke om våpen, uavhengig av om det er første gangs søknad eller søknad når du allerede har våpen og skal søke om flere, eller skal bytte ut noen våpen.

Stevner:
1 start, er en godkjent aktivitet, så dersom du går på et stevne, og tar en start i spesialpistol, og en start i militær, og en start i finfelt, så har du 3 godkjente aktiviteter. Oversikt over starter finner du på https://app.skyting.no. Når du skal printe ut denne som vedlegg til våpensøknad, sørg for å få med navnet ditt i skjermdumpen.  (se eksempel her ) Deltakelse på stevner trenger du IKKE å ta med i treningsloggen, denne går med som egen dokumentasjon på godkjente aktiviteter når du sender inn våpensøknad.

Trening:
For at treningen skal kunne anses som «godkjent aktivitet» må treningen være organisert. det kan være treninger som står i ukes aktivitets oversikten som legges ut på facebook og eventuelt sendes ut på epost. Treninger som varsles på facebook med noen dagers forvarsel, er også godkjent aktivitet for treningsloggen.

Treningsloggen:
Inne på sekretariatet finner du tomme/nye treningslogger, dette anbefaler vi at både nybegynnere og vanlige skyttere bruker. Denne er essensiell for alle som skal søke om våpen, når du er ferdig med en trening, så får du en standplassleder til å signere på treningen din, og standplassledere har / vil få tilgang til eget stempel som kan/skal brukes i treningsloggen.